hallo leuk dat je weer kijkt naar een nieuwe video vandaag wil ik jullie laten zien hoe je een deken maakt met kabels deze heb ik op internet gezien in het engels en daar van af heb ik het zelf een beetje van overgenomen en het is best wel ingewikkeld is een beginnend haasten band is misschien iets te hoog gegrepen om de aan te beginnen maar misschien doordat ik het uitleg vind je het wel fijn om te volgen en lukt het wel ik heb gehaald met julia wol van de zeeman 2 euro ik heb hier ben nog niet klaar met mijn deken maar ik wilde hem jullie al zo graag laten zien dus dat ik ga beginnen
het is een hele ik heb hem geraakt op haaknaald 9 eerst was met 8 begonnen maar ja ik hou altijd al dat het stem lekker soepel is nou dat is die nu en ik ga je laten zien hoe je hem raakt een ruimte maken zo nou je begint met een ik heb al haar kunt heb ik vaste opgezet en sommigen weten natuurlijk niet hoe je dat moet doen en daarom zal ik even een stukje wol wat nu op de grond ligt zo even laten zien hoe je dat doet maakt gewoon een lusje en dan zet je 2 vaste op twee losse twee losse zet je op als ik nu al gauw begin uitleg gaat niet goed komen dan doe je hem draaien en dan doe je hem
door de eerste twee lusjes heen dat is eventjes moeilijk dan sla je hem een keer om net als een vaste en normaal zou nog ik je om samen zouden ze allebei meer terug aan me dat doe je dus nu niet je doet hem door deze draad alleen en dan doe je nog een keer en dan doe je ze allebei dan heb je een steak opgezet nou dan gaan we de tweede doen en dan kijk je heb je werk je zo en een kijkje en zie je hier 2 lus is daar steek je hem in moet ik zeggen dat het met julia allemaal niet heel eenvoudig is maar probeer het goed uit te leggen daar steek je in dan haal je de draad de
een keer door slijm om de hou hem alleen door 3 en als lijm blokje om en dan doe allebei nu heb je 2 steken zal nog een keer voordoen en dan gaan we echt beginnen met patroon hier achter aan de achterkant door die twee lusjes steek je hem door draad om slaan door de eerste en nog een keer en dan door allebei dus zo is het nou dat doe je dus deze is deze deken heeft een 50 steken plus een meervoud van 14 ik laat hem nu zien met 50 steken want dan heb je eigenlijk het patroon begint met hier en is die 50 steden verderop en eindigt die mooi dus dat je het mooi in het midden heb wordt straks
ander duidelijk nou ik had dit weer uit en dan gaan we beginnen nou ik heb dus mijn losse lijn en dan steek de naald in en dan begin je altijd en dat is eigenlijk het hele patroon met een keer lossen je draait je werk om en dan doe je in de hele rij doe je gewoon vaste dus in mijn geval ik heb 50 opgezet doe ik 50 vast nou kan om stopzetten maar dat het ook wel even hoe snel maar straks de kamers gaat haken dan ga ik zo nog even uitleggen maar dan ga je eigenlijk in het zijn 2 2 rijen dat je iets doet in die kabel dus in begin moet je nog eventjes voor kijken van waar ben
ik m maar eigenlijk is het zou ik doen nu ben ik bijna het eind en dan dan dan lukt het wel vanzelf dus het is ja het is zo blijkt moeilijker dan dat is en het is ja het is keer wat anders k dus kun je normaal alleen natuurlijk bereiden van vroeger en hij is erg leuk dat ik nu met haken ookal ben over helft was het mijn live televisie en kon ik hem vraag jullie iets hadden meegemaakt zo dus dit is gewoon simpel dit zijn gewoon alleen vaste je kunt het natuurlijk ik heb lekkere een grove volgen namen je kunt hem ook natuurlijk gewoon met de gewone een simpele bollen van royal of ik heb
hem ook al voorgedaan of vragen geprobeerd in met royal wol en dan gewoon dubbel draad dan wordt die heel grof dat voor mooi voor zo'n grote sprei op bed of thermiet dus dat is ook wel erg leuk maar ik wilde gewoon lekkere zware woondeken en nou dat is dit geworden ik ben bijna aan het eind 6 minuten verder maar je kunt dit doorspoelen en wat wel handig is want je gebruikt in de patroon reliëf stokjes en je kunt even van te voren kijken of je daar nog even iets uitleggen over wil hebben misschien ik ook een gewone proberen te komen nee ik ben aan het eind
doet de laatste steek en dan doe ik een keer lossen en ik draai mijn werk om dit is mijn mijn rijden nu begin je met het patroon te maken je begint met drie vasten dus altijd in de eerste tweede en derde je begint met drie vasten daarna doe je twee reliëf stokjes voor en hoe doe je die eigenlijk gewoon een stokje maar dan doen dus in de veren hiervoor dus een rij naar beneden dus niet in de rij die we hiervoor hebben gemaakt maar eigenlijk de aller eerste rij en dat doe je eigenlijk steeds meer je werkt nooit in de rij vasten maar die daaronder dus we doen hier in
steken dan weer naar boven en dan sla je hem om net als een stokje en dan ga je gewoon je stokje afmaken en dan zie je eigenlijk dat hij naar voren komt dan doen we de nog geen reliëf stokje voor je gaat hier achter langs en terug en dan heb je dus twee wil je stokjes voor daarna doen weer drie vasten nou denk je er moet ik hier in of hier naar kijk je van de achterkant en dan zie je dat hier twee zijn overgeslagen dat moet ook want daar we al die reliëf stokjes gemaakt dus in de derde beginnen we met onze drie vasten cdt daarna doen we zes reliëf stokjes voor
want dat is onze eerste kabel dan kijk je je heb je de 1 2 3 dus ik moet hem heer erin maken maak je de 612 tré 4 5 6 heb je zes reliëf stokjes nou dan kijk je en achterkant 1 2 3 4 5 6 dus in de zevende hebben we drie vasten doen eén twee drie nou en dat dit is eigenlijk dan doe je dus weer twee reliëf stokjes voor hey twee dan drie weer drie vasten kijk ik wel de achterkant een 2 dus je moet hier in drie vasten en dan weer 6 en ja stokjes in de veren een tré 4 5 6 nou na die 6 en kijk weer aan de achterkant en dan ga ik de tellen een twee drie vier vijf zes en in de zevende toch weer
drie vasten 3 dan ook weer 2 halve stokjes want die heb ik hier ook dus die doe ik hier ook weer een twee drie en na die twee doe het weer drie vasten hey 2 3 en dan zie je eigenlijk al een beetje door de reliëf dat je patroontjes op krijgen en nou doe ik ja 6 wil je stokjes hey het is mij re 4 he 6 kijk wil de achterkant een twee drie vier vijf zes in de zevende meer drie vasten 123 dan weer twee reliëf stokjes nou dan zijn we bij onze laatste drie vasten en dan hebben we een hele rij gehad en we een hele rij gehad een keer lossen dit was reed 3 naar hebben de achterkant
en eigenlijk is in de achterkant onthaken ben dan doe je eigenlijk alleen maar een vaste een rij vasten dus elke keer patroon zit aan de voorkant en aan de achterkant zitten rij vast dus dit wordt een makkelijke dus dan doe je een rij vasten eerste keer lossen en dan gewoon een rij vasten goed kijken dat je er niet een overslaat nou ik zal dit even doen zonder zonder dat dat ik het film een rij vasten en daarna ben ik weer terug en dan gaan we echt met de kabel beginnen we hebben nu eigenlijk deze eerste rij gehad en nu gaan we zodat ze over krijgen lopen onder elkaar
door oké tot zo nou dan zijn we weer ik heb even mijn uitgehaald en kat 50 steken maar dan moet ik ook je met de rij vasten eigenlijk leef stopzetten en leek me makkelijk om meteen door te kunnen dus ik heb het patroon zo gedaan dat ik het eigenlijk helemaal heb dus ik heb meer die twee twee wil je stokjes 6 en nog keer 2 en 3 aan elke kant want houden zoals je dit patroon wil maken zoals ik meppel het maakt dan is het 50 sowieso en dan kun je ook je meerdere met 14 dus in mijn geval is mijn deken is 92 steken we hebben rij 4 en we nu de aan dat is die heren vaste rij weer dat was
een even aantal aan de achterkant en nu gaan we beginnen met drijf en dan gaan we ook echt beginnen aan de kabel je begint weer met drie vasten hij drie deze twee reliëf stokjes voor blijft eigenlijk de hele tijd die reliëf stokjes voor hoe ga je dat nu doen die rij vasten doe je niets mee mij gaat eigenlijk willen rijdt terug waar hier het reliëf stokje zit je doet het draad ontslaan en nu haal je hem onder het reliëf stokje door is laat hem een keer terug en je maakt je stokje af dit doen we twee keer dus hier weer om de door het is een de achterkant gebeurt
helemaal niets he gewoon aan dit stokje en daar geen onderdoor en dan maak je weer gewone stokje dan gaan we naar de volgende steek kijk wel achterkant ik sla de twee over en doen we weer drie vasten en nu gaan we dus beginnen aan de kabel de kabel heeft eigenlijk 2 toeren met daartussen natuurlijk de vaste toeren maar hij 5 is is een tour met kabel en rij 7 is en toe met kabel en reizen is natuurlijk een de toer vasten dus als je het makkelijker vindt dat deed ik in begin wel anders schrijfgerei 5 en 7 even op een beetje precies hoe die gaat het gaat in rijtjes van
[Muziek] we splitsen ze in tweetallen dus de eerste 2 de middelste twee en de laatste twee nu is het zo dat je begint met de eerste twee over te slaan dus des te slaan we over dan doe je in triëst stokje voor 3 en 4 doe je niet en stok en dubbel stok of stokje maar je doet een dubbel stokje en die doen we zo mensen zijn het 10 m zo doen maar ik doe anders en kijk maar welke je het makkelijkst vindt dus we gaan niet in de eerste de tweede maar in de derde beginnen en dan doen met selden weer de onderdoor dan sla ik hem om en wat ik nu anders doe dit was geen gewoon
stokje maar nu sla ik hem om en doe komt door een ik slaan om door 2 en ik sla hem om door twee namen naar de volgende drongen precies hetzelfde vind je deze in fijne door tweede ontstaan en hoe je die bij ik doe hem zo weer de onderdoor omslaan en dan alleen de eerste daarna 2 en daarna twee dat was en dus hebben de eerste twee overgeslagen maar die pakken we er nu wel bij en dit is even moet je even door hebben want je gaat hier onderdoor dus je slaat hem op dan ga je er onderdoor en dan pak je de eerste die pak je mee terug en dan raak je gewoon je stokje gewoon who care snap dat de heel eerlijk
tijd ziet gaan we de tweede doen weer omslaan weer onder deze twee door en terug halen we weer op en we maken nog een stokje dus nu kijk dan zie je ze eigenlijk een beetje kruislings gaan nu hebben we de eerste vier hebben gedaan en dan moeten we nog de laatste twee en die doen we gewoon een stokje wel voor langs net als die andere twee en dit is nu het begin van onze kamer dan doen we drie vasten ik kijk even achter naar de 6 1 2 3 4 5 6 en in de zevende doe ik weer drie vasten dan krijg ik weer twee reliëf stokjes voor en dan als laatste weer drie vasten en dit was rijff
rij 6 aan de achterkant en een even getal gewoon een rij vasten moet je echt goed kijken vinden niet een overslaat of eentje bij gezind dan ook nog dit ras s een keer lossen en nu gaan we dus rij 7 doen en ook van de kabel en daarna gaan we dus weer terug dan krijg je 8 is weer vaste en 9 is hetzelfde als dat we bij rijdt 5 heb gedaan schrijf 5 en rij 7 doen we gewoon steeds om en om dus ik begin met drie vasten dit is inmiddels denk ik wel duidelijk die reliëf stokjes ook wel je die weer voor het vorige stokje doet niet te strak gewoon lekker losjes dat stokje doen
dan je twee drie vasten drie en nu gaan we dus onze rij 7 kabel doen we beginnen in de eerste twee beginnen we gewoon met twee stokjes en dan slaan we de volgende twee over in in de laatste twee doen we dus dubbele trap weet dat hij zich steeds dubbele maar het is triple dus die kunnen we zo doen maar ook ik doen dus op een andere manier in de laatste twee weer dus om slaan dan alleen de eerste draad dan 2 en dan twee nogmaals een draad tweede raad tweede raad dan hebben we nu dit waar we hebben die het midden hebben overgeslagen 3 en 4 die zoeken wie je tussen op als
ik kijk hier zie je ze bij mij ziet u twee dan doe je daar ook weer en dan haal je de onderdoor en dan doe je ook weer triple dus eerst de een dan de twee en dan door 2 zoek het nummer twee op dat is deze onder door een keer door 2 door twee nu tellen we af 2 6 1 2 3 4 5 6 dus in de zevende weer drie vasten kijk dan begint er een beetje kabeltje te komen dan in onze twee stokjes reliëf stokjes voor en dan als laatste drie pasta keerlosse omdraaien en en hij vaste we gaan we eigenlijk hierna gaan we dus de kabel de in van rey 5 verhalen zoals met zei ik heb het opgeschreven hij vijf
een rij 7 dat ik dat gewoon elk je onthoudt waar ik nu hoe de nou precies moet dus misschien kun je mee schrijven ik heb te reinigen had zat nog een rij voor zekerheid doen kijk dit hebben nu ik zal nog één doen dus dit is 3 vasten dan tweelingen stokjes voor dan het drie vasten en dan gaan we weer aan zo'n kabel beginnen re 5 was zo dat je de eerste twee oversloeg en dan in heeft kijkwoning dan in drie vier delen en het het triple stokje dan gingen we naar een twee gewoon stokje en dan gingen we naar vijf zes ook een gewoon stokje dus nou hieronder zitten mijn twee stokjes dus
daar ga ik een triple in maken en dan de tweede ja het is met kabels wel even af en toe zoeken je hebt mijn tweede is met wenen en dan moet je dus een twee gewoon stokje doen maar om de langs [Muziek] nou nu zie is makkelijke zitten dus ik ga de onderlangs en ik ga eerst naar de eerste die haal ik op en dan maak je een gewoon een triple stokje en dan de tweede ook en nu gaan we naar de laatste twee en dat is een gewoon dubbel stokje kijk en nu ga ik dus echt een kabel zien nou ik kan ik kan nog verder haken maar ik denk dat nu wel duidelijk is en misschien anders even een pen en
papier pakkende is zet de video even op pauze en pak een pen en papier en dan kun je even opschrijven hoe hij 5 en rij 7 gaan en dan heb je privé gona ze liggen en die herhalen zich de steeds nou in ruim vijf beginnen met de eerste en de tweede over te slaan dan doe je in 3 en 4 doe je een triple stak je dan doe je een tweede onderlangs die ook een triple en dan vijf zes gewoon dubbel dan gaan we nu naar hij 7 in rij 7 doe je een twee gewoon een dubbel stokje drie vier sla je eens even over dan doe je in vijf zes ook een triple stokje en dan doe je in drie vier een
triple dus als je nu heb opgeschreven heb je bereid 5 staan 1 2 overslaan drie vier een triple een twee en triple vijf zes en doel dan gaan we een reuver prei 712 een dubbel drie vier overslaan en vijf zes en triple n34 een triple schrijf dit maar op want dit is echt makkelijk om onder beide gebruik ik begin nog een tip ik stop altijd als ik vijf zes en zeven gehad hebt dan als ik dan de vonden grip begint te haken weet ik zeker dat ik bij rijff 5 moet beginnen als je dat niet doet is is het best moeilijk om te zien waar je nou bent voor als je in het begin van je deken
bent is dat best moeilijk om even te zien van al had ik nu ruim vijf de vorige keer gedaan of rij 7 zal je later wel makkelijker kunnen zien maar in begin niet dus neem die kip ook van mijn aan verder wens ik je heel veel plezier met het maken van deze deken ik zie graag voorbeelden op mijn facebook groep m by m haak en en zo uit duimpjes omhoog vink ook altijd erg leuk doei een duimpje omhoog omlaag zou ik het leuk vinden om bij de reacties toren waarom dan kan ik misschien dingen aanpassen of dingen wat ik misschien niet goed toe veranderen en hoe nou heel veel plezier
tot de volgende keer bij weer een nieuwe video